user-profile

Voor wie

De colleges van Nul18 zijn gemaakt voor iedereen die zich professioneel in de buurt van kinderen begeeft. Voor leraren en leidinggevende in het voortgezet en primair onderwijs en voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Daarnaast zijn de colleges ook beschikbaar voor het ondersteunend personeel zoals de conciërge, de kantinemedewerker en mensen van de administratie. Samen hebben we invloed op de ontwikkeling van kinderen.

books

Eigen bibliotheek

Elke maand ontwikkelen we voor zowel het voortgezet onderwijs, het primair onderwijs als de kinderopvang drie colleges van maximaal 10 minuten rondom één pedagogisch thema. De onderwerpen die we behandelen sluiten aan bij ontwikkeling van het kind en zijn dus verschillend per onderwijsvorm. Op jaarbasis behandelen we 10 thema’s en verzorgen we voor iedereen 30 colleges. Op die manier bouw je aan je eigen pedagogische bibliotheek.

teamwork

Samen leren

Leerkrachten en pedagogische medewerkers die individueel of in kleine groepen congressen bezoeken of een cursus volgen werken vaak met succes aan hun individuele professionaliteit. Maar door als groep kennis op te doen ontstaat er een groei in de gemeenschappelijke professionaliteit, die ieders individuele professionalisering verder aanvult en complementeert! Samen werken aan de kwaliteit zorgt er daarnaast voor dat medewerkers zich betrokken en verantwoordelijk voelen.

alarm-clock

Minder dan 10 min.

De werkdruk in het onderwijs en de kinderopvang is hoog. Dit heeft verschillende oorzaken. Van grote groepen, personeelstekort, regeldruk tot verwachtingen van ouders en overheid. De tijd voor noodzakelijke professionalisering en persoonlijke ontwikkeling is beperkt. Met de colleges van Nul18 houden we in minder dan 10 minuten per week de pedagogische kennis op peil. Ieder college bevat altijd een aantal concrete punten die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk.