Waarom Nul18?

We leven niet meer in een tijd dat we als volwassenen automatisch de opvoeding kopiëren die we zelf als kind genoten hebben. Het gezag dat ouders en andere opvoeders vroeger hadden, is lang niet meer zo vanzelfsprekend als toen. Verder is er over kinderen en hun persoonlijke ontwikkeling de afgelopen jaren ook nog eens veel nieuwe kennis opgedaan.

Mijn doel is nu om dat nieuwe relationele krachtenveld en die recente kennis hier op begrijpelijke wijze te vertalen; dus in begrijpelijke woorden, met begrijpelijke uitleg en begrijpelijke handvatten. Of het nou over onderwijs, kinderopvang, sportcoaching of opvoeden zelf gaat, ik maak het hier allemaal toegankelijk en concreet. Dat is de reden dat ik Nul18 ben gestart!

Steven Pont

Steven startte als onderwijzer en is nu ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en mediator. Hij is een veelgevraagd deskundige in de media. Zo verzorgde hij bijvoorbeeld het inhoudelijk commentaar van televisieprograma's zoals de Opvoeders, Het Geheime leven van Vierjarigen en treedt hij geregeld op in talkshows zoals OP1, RTL Late Night en Jinek. Hij schrijft columns in het AD, Ouders van Nu en het vakblad Kinderopvang. Verder schreef hij een aantal boeken over de ontwikkelingspsychologie en de systeemtheorie. Ook heeft hij twee kinderboeken op zijn naam staan.

Steven is de initiatiefnemer van Nul18. In gesprekken met scholen en kinderdagverblijven ontdekte hij dat er een sterke behoefte is aan structurele aandacht rond het pedagogisch klimaat binnen organisaties die zich met ontwikkeling en leren van kinderen en jongeren bezig houden.

Steven Pont