Voortgezet onderwijs

Nul18 biedt voor het voortgezet onderwijs een online programma dat de pedagogische kennis in minder dan 10 minuten per week op peil houdt. Leraren en ondersteunend personeel ontvangen wekelijks een inspirerend college waarin op een praktische manier pedagogische kennis wordt gedeeld.

Met onze colleges willen we een waardevolle bijdrage leveren aan het onderwijs. Elke maand behandelen we een nieuw thema. Onderwerpen die binnen het voortgezet onderwijs aan bod komen zijn bijvoorbeeld motiverende gespreksvoering, omgaan met conflicten of het puberbrein.

null

Voor wie

Het programma is gemaakt voor leraren en leidinggevenden, maar is ook toegankelijk voor conciërges, kantinemedewerkers en de mensen van de administratie. Ook zij hebben immers invloed op de ontwikkeling van de leerlingen op school. Bovendien is er één keer in de maand ook voor de ouders een samenvattend college over hetzelfde onderwerp beschikbaar. Zo krijgt de hele school een gemeenschappelijk vocabulaire rond de ontwikkeling van de leerling.

null

Eigen bibliotheek

Elke maand behandelen we een nieuw pedagogisch thema, zoals bijvoorbeeld motiverende gespreksvoering of het nut van de puberteit. Het gaat om één college per werkweek. Op die manier bouwt elke school aan een eigen ‘bibliotheek’ van pedagogische kenniscolleges. Op jaarbasis behandelen we 10 thema’s en verzorgen we in totaal 30 colleges. De colleges blijven in de bibliotheek beschikbaar om terug te kijken of nieuwe medewerkers snel pedagogisch up-to-date te brengen.

null

Samen leren

Leerkrachten die individueel of in kleine groepen congressen bezoeken of een cursus volgen werken vaak met succes aan hun individuele professionaliteit. Maar door als groep kennis op te doen ontstaat er een groei in de gemeenschappelijke professionaliteit, die ieders individuele professionalisering verder aanvult en complementeert! Samen werken aan de kwaliteit van het onderwijs zorgt er daarnaast voor dat medewerkers zich betrokken en verantwoordelijk voelen.

null

Minder dan 10 min.

Medewerkers in het onderwijs hebben vaak een volle agenda. Naast de uren voor de klas zijn er nog tal van andere taken. De lessen van morgen voorbereiden, toetsen, nakijkwerk, teamvergaderingen en nog even dat mailtje aan ouders. De werkdruk in het onderwijs is hoog en de tijd voor persoonlijke ontwikkeling beperkt. Met de colleges van Nul18 houden we in minder dan 10 minuten per week de pedagogische kennis binnen de school op peil.

Steven Pont

Steven Pont is – buiten een aantal gastoptredens van andere experts – schrijver en presentator van dit programma. Hij is voormalig leerkracht, ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en auteur van diverse boeken rond allerlei pedagogische onderwerpen. Hij is een veelgevraagd deskundige in de media. Zo verzorgde hij bijvoorbeeld het inhoudelijk commentaar van het televisieprogramma de Opvoeders, heeft hij zijn eigen rubriek in het AD en is hij columnist van Ouders van Nu.

De_Opvoeders_-_Steven_Pont2