Voortgezet onderwijs en MBO

Nul18 biedt voor het voortgezet onderwijs een online programma dat de pedagogische kennis in minder dan 10 minuten per week op peil houdt. Leerkrachten en docenten in het voortgezet onderwijs en het MBO ontvangen wekelijks een inspirerend college waarin op een praktische manier pedagogische kennis wordt gedeeld.

Ze kunnen hiernaar kijken op een voor hun geschikt moment. Elke maand behandelen we een nieuw thema. Onderwerpen die binnen het voortgezet onderwijs en het MBO aan bod komen zijn bijvoorbeeld motiverende gespreksvoering, omgaan met conflicten en motivatie.

null

Voor wie

De colleges zijn gemaakt voor leerkrachten, docenten en leidinggevenden. Daarnaast zijn de colleges ook beschikbaar voor ondersteunend personeel. Voor ouders maken we een apart samenvattend college.

null

Eigen bibliotheek

Elke maand ontwikkelen we drie colleges van maximaal 10 minuten rondom één pedagogisch thema. Op die manier bouw je als school steeds verder aan je eigen pedagogische online bibliotheek.

null

Samen leren

Kennis heeft natuurlijk pas echt effect als die breed wordt gedeeld. Dat is ook de reden dat we ouders bij ons programma betrekken en kun je je bij ons alleen als team opgeven. We denken overigens actief mee over de verankering van de colleges in het team.

null

Waarom nu

De werkdruk is hoog, maar het appèl dat kinderen op professionals doen natuurlijk ook. Daarom is het juist nu de tijd om in pedagogiek te blijven investeren. Goede pedagogiek is de basis voor ontwikkeling en van effectieve didactiek.

Steven Pont

Steven Pont is – buiten een aantal gastoptredens van andere experts – schrijver en presentator van de colleges. Hij is voormalig leerkracht, ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en mediator.

Iedere maand maken we een introductievideo bij het thema dat we behandelen. Hiernaast vind je hiervan een voorbeeld. Wil je meer van onze colleges zien? Vraag dan een demo aan via onderstaande button.

Gezinsdynamiek